4 maj 2017
19:00

Edsvalla IF

Referat: Sommarro IF - Edsvalla IF

Årets första hemmamatch spelades under torsdagen och det var Edsvalla IF som stod för motståndet. Sommarro hade mycket att bevisa efter premiärförlusten, och en vinst kändes som ett måste. Men det höll på att börja dåligt, redan efter ett par minuter hade Edsvalla ett utmärkt läge att göra mål, men avslutet tog i ribban.

Första halvlek var annars en jämn affär, med ett böljande spel. Ju längre in i halvleken vi kom började Sommarro ta över mer och mer, men det var inte förrän i den 45:e matchminuten som matchens första mål kom, och det var ingen annan än vår kära lagkapten, Henrik Skog, som visade vägen genom att nå högst på en mycket bra slagen hörna.

1-0 stod sig till halvtidsvilan och resultatet avspeglade matchbilden väl.

I andra halvlek tog vi tag i taktpinnen återigen och Erik Johnson gjorde både 2-0 och 3-0, och i det läget såg det ut som att vi skulle kunna låsa matchen. Men efter 3-0 målet tappade vi vår organisation, både försvarsspelet och offensiven blev slarvig och det såg stundtals ut som att vi trodde vi redan hade vunnit matchen. 3-1 kom kort efter 3-0 målet och Edsvalla tog över mer av matchen. Till slut kom även ett 3-2 mål och matchens sista minuter bjöd vi publiken på mer nerv än vad vi hade behövt.

Lyckligtvis höll vi undan och kunde säkra årets första trepoängare! Vi bjöd på höga toppar och väldigt djupa dalar spelmässigt men tre poäng är ett faktum och det är det bara att bygga vidare på.